fbpx

CrossFit Leerdam

CrossFit

CrossFit is voor iedereen, elke training is anders. Het is een afwisselend kracht- en conditioneel trainingsprogramma waarbij functionele bewegingen de basis zijn. Zeer effectief en veilig sport je zonder fitness-apparaten. Je zult in de trainingen veel bewegingen uit het dagelijks leven herkennen als rennen, lopen, klimmen, tillen, duwen en trekken. Je verplaatst en tilt gewichten en je eigen lichaam. Dit doe je in variërende combinaties en op hoge intensiteit, maar altijd binnen jouw mogelijkheden en op jouw niveau. CrossFit trainingen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 12 deelnemers en onder begeleiding van een coach. Zo ontwikkel je een breed toepasbare fitheid. Je kunt alle fysieke uitdagingen van het dagelijks leven aan! Of dat nou sporten, werken, verhuizen of spelen met je kinderen is…

Open Gym

Tijdens de Open Gym-uren ben je van harte welkom om naar eigen inzicht te komen trainen. Uiteraard is er een coach aanwezig voor de nodige hulp of het beantwoorden van vragen, maar je kiest zelf wat en hoe je wilt trainen. Wil je nog een bepaalde CrossFit beweging onder de knie krijgen of heb je een persoonlijk doel waarvoor je bepaalde trainingen wilt doorlopen, de Open Gym is hiervoor perfect.

Strength

Strength is binnen CrossFit het verbindende element. De CrossFit Strength training is een specialty training op het gebied van de ontwikkeling van kracht, explosiviteit en mobiliteit om je prestatie tijdens CrossFit te verbeteren. Uiteraard door middel van de juiste technische uitvoering van elke oefening onder begeleiding van een gecertificeerde coach. Zoals CrossFit is ook de Strength training voor iedereen. Ben je net begonnen en wil je bijvoorbeeld technisch goed leren deadliften? Of wil je nu net wat meer spierontwikkeling? De gestructureerde programmeringen van Strength gaan je hier zeker bij helpen.

Gymnastics 

Gymnastics is er precies voor de naam die het heeft: om alle Gymnastics oefeningen die in de CrossFit uitgevoerd worden aan te leren. Dat varieert dus enorm. Je kunt het eigenlijk heel simpel de turnoefeningen van CrossFit noemen. De nadruk ligt op techniek en vorm en niet op het doen van een workout zoals de normale WODs. Het kan weleens voorkomen dat er iets in zit wat lijkt op een workout, maar het is over het algemeen een “rustige” leeromgeving. Daarnaast wil er nog wel eens zogenaamde “accessory work” en krachtoefeningen in zitten die de Gymnastics bewegingen ondersteunen.

Zilverfitness

The Box Leerdam is met CrossFit Leerdam aangesloten bij Zilver Fitness. Zilver Fitness is een sportprogramma speciaal voor 60-plussers. Hierbij staat sporten in een kleine groep, een aangepast programma en in een rustige omgeving centraal. De functionele trainingen bevatten naast conditieverbetering ook bot- en spierversterkende oefeningen. Dit alles onder begeleiding van een vaste coach. Een leuke les waarbij je werkt aan je sportieve doelen, maar het sociale element ook zeker belangrijk is! 

Personal & Small Group Training

Wil je (nog) meer aandacht voor de techniek van de CrossFit oefeningen? Kamp je met een blessure? Wil je snellere progressie? Buiten een regulier abonnement biedt CrossFit Leerdam ook Personal Training of Small Group Training op afspraak. Toe werken naar je eigen doelstellingen onder persoonlijke begeleiding. Alleen, met z’n tweeën of in een kleine groep van maximaal 6 personen.